17. maalis, 2016

Opiskelu Eräkarkussa

Eräkarkku on Karkun evankelisen opiston erälinja, jossa aloitin monen vuoden tarkan pohdinnan ja harkitsemisen ja ehkä jahkailunkin jälkeen opinnot tammikuussa 2015. Opisto tarjoaa mahdollisuuden suorittaa yksittäisiä kursseja työn ohessa, joten tartuin tähän mahdollisuuteen elämäntilanteessa, jossa on pidettävä tiukasti kiinni siitä työpaikasta jonka olen saanut ja jossa saan edelleen olla ja jatkaa. Työssä käymällä pystyn rahoittamaan opinnot ja tekemään hankintoja, joita opintojen aikana ja sen edetessä tulee väkisinkin vastaan. Suunnittelin käyttäväni opintojaksoihin vuosilomapäiviäni, mutta myös opintovapaata tulisin anomaan joillekin jaksoille. Laskeskelin, että jos suoritan koko opinnot 2,5 vuoden aikana, riittäisi noin 40 päivän opintovapaat sen lisäksi, mitä pystyn lomistani ja muista vapaistani aikaa irrottamaan.

 

Tammikuu 2015

Orientaatiojaksolla osallistuin vain yhdelle päivälle. Heti alkuun jätimme luokan pölyt ja jalkauduimme ulos. Kirvestä kouraan ja nuotiota lumelle. En aivan onnistunut tässä puuhassa ilman apua, sillä puita olen päässyt pilkkomaan kovin vähän ja kiehisiä olen tehnyt sitäkin vähemmän. Tästä alkoi pitkä opettelu kiehisten tekoon ja nuotion sytyttämiseen aina, kun siihen vain tarjoutuisi mahdollisuus.

Heti opintojen alkuun osui myös kaksipäiväinen esiintymistaitokoulutus. Tämä oli hyvä valinta tähän opintojen alkuun, koska tämän viikonloppukurssin aikana tutustuin moniin kurssitovereihin, joiden kanssa tulisin osallistumaan yhteisille retkille tulevien kuukausien aikana. Kurssi sisälsi paljon erilaisia ilmaisuharjoituksia, puheen pitämistä ja hauskanpitoa. En ollut pitkään aikaan nauranut niin makeasti, mitä tämän kurssin aikana nauroin. Tämä oli hyvä alku koko opintojen kannalta.