26. elo, 2018

Suomen luonnonpäivä

Eilen lauantaina vietettiin Suomen luonnonpäivää jota liputettiin viime vuoden tapaan. Mieltäni on vaivannut jo monta viikkoa sellainen pikkuseikka, että yhden hengen telttani on ollut tämän kesän aikana ahkerassa käytössä, mutta itse en ole nukkunut siinä kertaakaan. Teltta oli mukana Kolmen valtakunnan vaelluksella ja sen jälkeen vielä Tolkienseuran miitissä Keravanjärvellä. Itse yövyin Keravanjärvellä isännän kanssa uudessa isossa teltassamme. Kesä on ollut kuuma ja teltassa on tarjennut paremmin kuin hyvin. Yöt ovat edelleen niin lämpimiä, että päätin laittaa teltan pysyyn ja nukkua siinä seuraavat pari yötä. 

Yö oli lämmin ja pimeä. Alkuyöstä kuului ilotulitteiden pauketta monien juhliessa kesän viimeistä viikonloppua. Jossain haukahti koira. Muutaman viikon päästä suomalaisia haastetaan jälleen kerran nukkumaan yönsä ulkona, kun 8.9. on "Nuku yö ulkona" -päivä. Jää nähtäväksi josko oma pikkuteltta on silloin enää pystyssä. Tiedossa kun on muutakin ohjelmaa, kuten patikkalenkkejä Latuyhdistyksen vastaperustetun Vaeltajat-ryhmän kanssa. Ryhmä on ensimmäiset patikkansa patikoinut tällä viikolla ja ensiviikolla on ensimmäinen isompi tapaaminen Maskun Härmälänrotkolla

Niillä, jotka ovat tottuneet ulkoilemaan luonnossa aina ja jatkuvasti on aina Suomen luonnonpäivä. Minun liikkumiseni on kahdenlaista. On luonnossa liikkumista, jolloin ei ole tarkoitus kohottaa kuntoa tai saavuttaa mitään liikunnallisia tavoitetteita. Silloin on tarkoitus olla ulkona, pois sieltä sisältä ja kotisohvalta ja nähdä mahdollisesti jokin uusi polku taikka uusi luontokohde tai luonnonnähtävyys. Toinen puoli on kuntoliikuntaa, johon voi liittää joitakin tavoiteittakin kuten tietty kilometrimäärä pyörällä polkien tai muuta vastaavaa. Tänä kesänä melonta jäi yhteen kertaan ja kajakki oli varikolla. 

Ladun Vaeltajilla on suunnitteilla ainakin suunnistusta, eräruoanlaittoa, tutustumista retkeilyvälineisiin ja retkiä lähemmäs muutamaksi tunniksi tai yön yli taikka sitten vaeltamaan kauemmas pitemmäksi ajaksi. Ryhmässä on mukana paljon retkeilleitä henkilöitä ja myös niitä, jotka ovat vasta tänä kesänä löytäneet retkeilyn ja aloittaneet sitä harrastaa. Ryhmän tarkoituksena on jakaa sitä mitä itse osaa ja mennä oppimaan uutta, patikoimaan yhdessä tuttuja ja uusia polkuja. Tällä hetkellä näyttää siltä, että olen ryhmän nuorin, enkä pistäisi lainkaan vastaan, vaikka ryhmään löytäisivät myös minun ikäiseni väki.